Min forblåste lille øy i Nordland

Andøya, en forblåst liten øy lengst nord i Nordland. Et sted som er så vakkert at det kan minne om et eventyrland. Og et sted der det kan storme så sterkt at asfalten blåser av veien. Min hjemplass. 

Det er over 1,5 år siden jeg var hjemme på Andøya sist. Så da jeg tidligere i år var så heldig å få en bryllupsinvitasjon til en barndomsvenninne, som fremdeles bor der oppe, var jeg snar med å takke ja og bestille billetter. Siden det har jeg telt ned dagene og gledet meg til å reise hjem.

Så forrige uke var vi fem dager i kalde nord. Da vi skulle pakke og stenge av hytta ønsket både gubben og jeg at vi kunne ha vært der minst en uke til, men det er heldigvis ikke lenge til juleferien og den skal tilbringes på hytta med familien.

Se få dagene vi hadde på øya brukte vi godt. Andøya er Mekka for turentusiaster, slike som meg – som bare må ut i naturen og oppleve det ville og uberørte for å føle seg fri. Uansett vær, må bare ut.

Og heldigvis for meg er jeg en slik en som trosser vær og vind, ellers hadde jeg nok holdt meg inne og surmult. For det blåste altså så sterkt at veiene ble stengt flere ganger og regnet/snøen/haglet falt fra himmelen og skrått ned på jorda. Men det er da man føler seg i live, og det er ekstra godt å komme inn på en lun hytte, fyre i peisen og nyte et lite glass vin!

Leave A Reply

Navigate