Me too.

If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote «Me too.» as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.

#Metoo

Flere har kanskje fått med seg at denne statusen sprer seg blant venner på Facebook. Kvinner som har opplevd og bli overgrepet eller seksuelt trakassert. Motivet bak det er å bevisstgjøre størrelsen på  problemet.

Vi er i 2017 og jeg blir like sjokkert hver gang jeg hører om, opplever eller blir utsatt for kjønnsdiskriminering, trakassering og overgrep. At jeg blir sjokkert tenker jeg på som en god ting, for det betyr at det ikke er noe som er en del av hverdagen min – men at jeg i det hele tatt kan dele statusen er feil. Og at kvinner opplever dette hver dag er definitivt feil.

Kvinnekamp er noe som engasjerer meg. Trakassering og overgrep mot kvinner er barbarisk, og er, har alltid vært og kommer alltid til å være ynkelig, patetisk og fullstendig uakseptabelt – mer enn det har jeg ikke å si.

Eller en ting til; Jeg er jente og det skal aldri stoppe meg, uansett hva andre måtte tenke, si eller gjøre.

2 Comments

  1. MeToo er en så utrolig viktig kampanje! Men ikke kun for jenter. Gutter og menn blir også rammet av overgrep, og jeg synes det er viktig at disse ikke blir glemt. Det er allerede vanskeligere for menn å komme ut om å ha vært utsatt for overgrep enn det er for kvinner, og de blir i tillegg sjeldent trodd, bare fordi de er menn. Jeg håper kampanjen kan hjelpe til og utgjøre en forskjell!

    • Joyce Sesilie Nordgård Reply

      Det må jeg si meg helt enig i. Det er dessverre slik at alt for mange blir utsatt for overgrep og trakassering uavhengig av kjønn, og det er ikke greit. I likhet med deg håper jeg at kampanjen kan skape positivt engasjement og fokus på akkurat dette området.

Leave A Reply

Navigate