Høsten er til for å dra på hyttetur

Etter en hard arbeidsuke er det lite som smaker så godt som å reise på hyttetur. Ekte hyttetur på en hytte som er mange hundre år gammel, uten vann, med utedo og et pittelite primitivt kjøkken, ingen tv eller internett og minimalt med telefondekning. Når en død mus liggende på stuegulvet er det første som møter deg, da vet man at man er på skikkelig hyttetur – akkurat slik jeg liker det. 

Forrige helg var satt av i kalenderen mange uker i forkant. Faktisk ble turen planlagt forrige gang M og jeg var på hyttetur, den kan du lese om her. Livet er hektisk og mitt beste tips for å få ting gjort, spesielt med andre, er å planlegge, skrive det ned i kalenderen og gjennomfør.

Turen gikk til Nesbyen hvor M sin familie har en gammel hytte som har tilhørt i familien i mange mange år. Fredag var det dekket for skikkelig roadtrip, og jeg slet med å holde øynene på veien – det er jo bare så magisk å kjøre oppover fra Oslo mot Gol om høsten.

Det er ikke uten grunn at høsten er favorittårstiden min. Trærne som bytter farge, den kjølige og friske luften, å pakke seg inn i deilig ull, nyte mørke kvelder med og så videre, listen er lang. Høst pluss fjellet er jo bare den perfekte kombinasjon.

Foto: Malin A. Fjellhøy

Siden jeg fremdeles er relativt skrøpling ble helgen ikke brukt til å fly på fjellturer. Det ble likevel en skikkelig god tur på en hel time i litt ymse terreng, og siden jeg fremdeles er opptatt av fremskritt og ikke prestasjon er jeg langt over middels fornøyd.

Resten av helgen ble brukt i godt lag på rolig vis. Brettspill og spesielt Monopol ble en hit. Det ble noen tomme vinflasker som ble resirkulert på søndag. Sofasliting ble det også litt av, men boka jeg tok med meg ble ikke så mye som åpnet – og da vet man at man er med riktig person på tur!

Leave A Reply

Navigate