Endelig passer våtdrakten igjen

Sent i august og sola stråler, da er det lett å innbille seg at små vann er varme og behagelige. Det var hvert fall det jeg så for meg da vi dro til Bogstadvannet for årets første open water-økt. Så feil kan man ta, det var kaldt!

Det ble en uvanlig brutal brytekamp for å få på seg våtdrakten. Et kne som de siste månedene har vært i dobbelt størrelse passer dårlig i en våtdrakt som akkurat er litt for liten. Men nå er hevelsen på tur ned og det var mulig å tyne på seg våtdrakten igjen. Halleluja! Å få på seg våtdrakten pleier å være god oppvarming, men på søndag var det nesten umulig. Men så tror jo jeg hardnakket at ingen ting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid. Et skikkelig mageplask senere, vanskelig å stupe med beina bundet sammen, så var jeg tilbake i mitt rette element på Bogstadvannet med et lite snev av kuldesjokk. 

Jeg var klar for en kort liten svømmetur. Basert på kondisjon, styrke, dårlig kne og lite svømmetrening de siste månedene var det alt jeg kunne klare innbilte jeg meg selv. Men så startet jeg å svømme og da jeg stoppet etter 20 minutter hadde forflyttet meg nesten 1000 meter og ikke en gang tenkt på at dette var slitsomt eller hardt. Jeg hadde kost meg glugg, glemt tiden, glemt slitet og bare nytt å være tilstede i et møkkete, lite, kaldt vann mens solen skinte og armene beveget seg som på refleks. Det var som om jeg aldri hadde blitt operert, som om dette var noe jeg gjorde hver eneste dag uten så mye som en anstrengelse. Og det var en god følelse det!

Da jeg kom opp av vannet svevde jeg på en rosa sky. Jeg jublet, brølte og fortalte stolt til alle rundt meg om mine fantastiske prestasjoner, som kanskje ikke er så fantastisk. Først da jeg tok på meg skoene oppdaget jeg at det ikke fantes følelser igjen i beina mine, det hadde kulden sørget for. Så da var det på med både ullsokker – og genser pluss dunjakke. Nordnorsk sommerbekledning som det også kan kalles. Men hellemåne så deilig det var! I dag blir det svømming igjen, bare innendørs på Hundsund – uten noen kamp med våtdrakt eller iskaldt vann.

Leave A Reply

Navigate