Eventur til Ravnsjøhytta

Eventur eller eventyr, det viktigste er å komme seg ut og nyte naturen. Kneet er kranglete og jeg har mye vondt – det setter selvsagt en stopper for det meste av fysisk aktivitet. Da er det fint med en rolig hyttetur med gubben som sherpa. 

Det er fremdeles veldig sårt å tenke på at jeg ikke skal til Grønland i år. Snu-operasjonen er i gang, og jeg prøver etter beste evne å fokusere på alt jeg kan gjøre og sette pris på det. Å dra på tur er alltid er alltid en kilde til lykke og glede, og selv om jeg ikke kan gå langt kan jeg komme meg ut – det gjelder bare å være løsningsorientert. 

Ravnsjøhytta ligger bare 1,5 km på grussti fra parkeringsplassen. Dermed ble hytta det perfekte turmålet. Jeg kan ikke gå langt uten å få vondt (enda mer vondt) i kneet. Men en liten tur får jeg alltid til, om det så bare går på vilja.

Jeg har vært på hytten før og har i lengre tid ønsket å dra tilbake. Dette er favoritt DNT-hytten min. Den ligger idyllisk til ved Ravnsjøen. Det er kanoer til utlåns på hytten, og selv om det var for vindfult for en kanotur denne helgen kan jeg anbefale det på det sterkeste. Stilen er klassisk DNT enkelt, men med alt man trenger. Skogen rundt gir meg ro og peisplassen i stuen er det perfekte samlingspunktet for hygge eller en rolig stund. 

Gubben var selvsagt med på tur. Det er en av de mange tingene jeg setter pris på med han, han er enkel å be med ut på tur og ser løsninger der andre ville sett problemer. Så selvsagt kunne han pakke alt vi trengte i den store sekken så jeg slapp å bære noe. Så da la vi i vei – han med en full 80 liters sekk og jeg med en pitteliten sekk med historieboken og en flaske vin. 

Bare det å komme seg ut i frisk luft var en befrielse. Det regnet selvsagt tett på fredag, men det var ingen hindring. Alt var pakket vanntett og vi tåler da litt regn vi også. Jeg smilte med hele kroppen. Å være ute gir meg ofte den roen jeg trenger for å tenke og prosessere ting. Det ga meg det perspektivet jeg trengte; jeg er fremdeles meg, like glad i være på tur – planene mine er bare litt omrokkert. 

Leave A Reply

Navigate