Store og små forberedelser før Expedition Amundsen

Nå er det bare tre dager igjen til startskuddet på Expedition Amundsen går. Om tre små dager skal Camilla og jeg stå klare på startstreken med pulkene pakket, sekken full og 100 kilometer på ski foran oss.

Forberedelsene er godt i gang. Det er ikke bare fysiske forberedelser som skal til, det er mye annet som skal være på plass før start. Pakkelisten til arrangøren er lang som et vondt år. Har man ikke med seg alt som er obligatorisk blir man ikke godkjent og får startnummer. Det er naturligvis veldig forståelig, for ute på Vidda må man ha med seg riktig utstyr ellers kan det lett bli kritisk. 

Det er likevel et puslespill. Jeg har ikke alt utstyret så noe skal lånes. Noe utstyr er felles utstyr og her koordinerer Camilla og jeg etter beste evne så vi verken har med dobbelt eller glemmer noe. Så er det å få pakket alt systematisk og huske hvor man har lagt alt. Vekt trenger vi heldigvis ikke bry oss med, for pulkene er langt unna de obligatoriske 40 kiloene.

På toppen av det hele har jeg jobbet ekstra de siste ukene for å få avspasert onsdag til fredag. Det har verken gitt tid til forberedelser eller tilstrekkelig med hvile. En litt dårlig oppladning, men sånn ble det denne gangen og da er det bare å gjøre det beste ut av situasjonen og tenke positivt.

Målet er å komme i mål innen tidsfristen på 72 timer. Vi har overhode ingen ambisjoner om plassering eller tid. Vi skal ut på tur for å kose oss. Det kommer til å bli hardt. Det kommer til å bli jævlig. Men det kommer også til å bli litt av et eventyr – og jeg gleder meg!

Leave A Reply

Navigate