4 ganger 4

Intervalltrening er en treningsform hvor man veksler mellom arbeid og pause, og mellom høy og lav intensitet. Det er kjent som en effektiv treningsform, fordi man jobber i kortere perioder med høyere intensitet. Ved å trene etter intervallprinsippet kan man komme i bedre form, forbedre oksygenopptaket og øke forbrenningen.feb3_2 feb3_1

Det finnes mange ulike intervallformer og de kan gjennomføres på sykling, svømming, løping eller andre utholdenhetsidretter.

Det mest klassiske intervallopplegget er 4 x 4. Da løper man i 4 minutter, har pause i omtrent 2 minutter og gjentar det hele 4 ganger. Husk god oppvarming og nedtrapping.

feb3_4nov10_6

I arbeidstiden skal intensiteten være høy, helst over 85% av makspuls. En tommelregel er at det siste intervallet skal gjennomføres på høyere intensitet enn det første. Hvert intervall skal gjennomføres bedre enn det forrige og man skal unngå å sprekke. I pausen er det meningen at pulsen skal synke og man skal hente seg inn til neste arbeidsperiode.

Lykke til, og har du noen spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar under!

Leave A Reply

Navigate