Fra vintertur på Finse til rød løper på Gullfisken

Toget fra Finse til Oslo tar like over fire timer. En liten time etter togets ankomst er det på tide å dra på Gullfisken 2016 med riksdekkende tv-dekning og masse kjentfolk. Om du enda ikke ser utfordringen, så la meg gi deg et lite innblikk i deler av min lørdags ettermiddag:feb1_1

Jeg nærmest løper ombord på toget med skiene på beina. Mine fire kolli veier mer enn ett voksent nesehorn, nesten hvert fall. Og absolutt alt som ikke er pakket vanntett var vått. Jeg er våt, solbrent og sliten etter en lang helg på tur. Det er mange dager siden forrige dusj, og toalettfasiliteter har det vært lite av. Om fire timer kommer toget til Oslo S, og når jeg går av toget i høye hæler og pen kjole skal jeg være klar til årets begivenhet.

Så hvordan i alle dager løser man en slik utfordring? I utgangspunktet hadde jeg et lite håp om å rekke en dusj på hotellet på Finse. Den planen måtte jeg fint se forsvinne mens klokken tikket og vinden blåste på som verst. feb1_8

Våtservietter, tørrshampoo, parfyme og en vanntett pakket bag med finstasen var svaret. I tillegg til hyppige, men dog korte, toalettbesøk. Her er det viktig å tenke på de andre passasjerene, kan jo ikke okkupere toalettet en time i strekk. Men 11 små besøk som utgjør en time til sammen må da være innafor? feb1_2

Utrolig hva man kan få gjort på et tog. Og utrolig hva litt sminke kan gjøre med en person. Personlig foretrekker jeg å gå uten sminke og bare være meg selv, slik jeg er. Men innimellom er det utrolig stas å fjonge seg litt. Sånn som når man blir invitert på Gullfisken, og for første gang går på rød løper.

Det ble en minnerik kveld. Gullfisken var kult det, men det var after-party’et som virkelig var prikken over i-en. Kontrasten fra kvelden før var stor. Det føltes nesten som om jeg levde to separate liv. Den ene natten i telt i minusgrader i svett ullundertøy i en svær sovepose, og den neste på storslagen fest. Heldigvis er jeg samme jente uansett hva jeg holder på med, og innimellom må det være lovt å få i både pose og sekk.

Leave A Reply

Navigate