Slik lager du termotrekk til drikkeflaske

Termotrekk til drikkeflaske er et must når man skal ut på lang tur i minusgrader, ellers fryser vannet i løpet av dagen. Skal man kjøpe termotrekk på butikken koster det ofte mer enn flasken. Lager du derimot ditt eget koster det ikke stort, og penger spart kan lett bli penger til en ny tur eller annet utstyr.jan8_1

Alt man trenger er: 

  • Ett gammelt liggeunderlag (eller et billig liggeunderlag fra sportsbutikken), det trenger ikke være noe fancy – bare det gir isolasjon.
  • Gaffatape
  • Saks
  • Penn eller tusj

Slik lager man termotrekket skritt for skritt: jan8_2
Tegn rundt bunnen av flasken.jan8_4Tegn eller bruk linjal langs bunnen av flasken og toppen.jan8_5Klipp ut bunnen og langs linjen som blir bunnen slik at det blir en sirkel som henger fast i rektangelet. Den skal brukes til å isolere under flasken og tapes fast     resten av trekket. Ikke klipp av sirkelen, den skal henge fast i resten av trekket.jan8_6Finn ut hvor langt trekket skal være med å rulle det rundt flasken og markere med tusjen. jan8_7
Klipp til så trekket akkurat dekker rundt flasken. jan8_8Bruk gaffatape til å feste kantene i rektangelet sammen. Bruk gjerne såpass mye tape at du kan brette det rundt kantene for å gjøre det ekstra slitesterkt. jan8_11Tap bunnen (sirkelen) fast til resten av trekket. Bruk mange små taper slik at det er tapet fast hele veien rundt.
jan8_12
Putt flasken i trekket og vips; du har ditt helte eget termotrekk til drikkeflaske som ikke koster mange kronene. Det rosa trekket er ett slik man får kjøpt på diverse sports – og friluftsbutikker, men det hjemmelagde fungerer likså godt og er mye billigere.

Ett liggeunderlag holder til omtrent seks flasker og to matbokser om man er flink å utnytte plassen. Jeg brukte ett gammelt underlag som aldri er med på tur lengre. Gjenbruk er helt supert, både for lommeboken og miljøet!

Lykke til, og skulle du lure på noe er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under. 

Leave A Reply

Navigate