En trapp til himmelen

En gammel og knirkete tretrapp lå beskjedent til i en idyllisk liten, svensk landsby. Solen skinte selv om temperaturen var lav, og den svenske skjærgården var på sitt nydeligste. Eventyrlysten våknet momentant, og beina begynt å gå som på refleks.jan6_2 jan6_6

Det er deilig å være på hyttetur uten noe som skal gjøres eller fikses. Ingen hastverk og tid til å gjøre akkurat det man vil når man vil. Som å finne en gammel trapp og starte på turen oppover som man ikke aner hvor leder en. Dra på oppdagelses ferd og kjenne på sommerfuglene i magen når man beveger seg på ukjent territorium.

Turen oppover var kronglete og bratt, men det høyere vi kom det nydeligere utsikt. Selv om jeg har vært en del rundt omkring i området rundt hytten har jeg aldri hørt noe om denne turen. Kanskje svenskene vil ha den for seg selv, noe jeg forøvrig har lett for å forstå. jan6_3jan6_7 jan6_8 jan6_9

Utsikten fra toppen var ubeskrivelig. At solen sto lavt og Fjellbacka var badet i dust rosa lys gjorde det til en magisk opplevelse. Sitte der på toppen og dingle med beina med en utsikt jeg sjeldent har sett maken til etter en vellykket oppdagelsesferd. jan6_5

Det er det som er så spennende med å gå på oppdagelsesferd; man vet aldri hvor man ender opp. Innimellom ender man opp med eventyrlige opplevelser, og noen ganger ender man opp på skikkelig bomtur. Denne gangen traff vi midt i blinken, og det er takket være eventyrlysten og en nysgjerrighet som kanskje er i overkant stor.

Leave A Reply

Navigate