Et tilbakeblikk på 2016

2016 er allerede over, og nok en gang er jeg forbløffet over hvor raskt ett år kan gå.  Oppsummert var 2016 et år med mye skader og rehabiliteringstid. Likevel vil jeg si at det var et fantastisk år. Det er klisje å si, men i løpet av det siste året har jeg møtt så mange flotte mennesker, opplevd så mye fint og sitter igjen med minner jeg aldri ville vært foruten.

Så her er 2016 i korte trekk:

Januar. I begynnelsen av januar flyttet jeg inn i Villavilla kula. Her har jeg det siste året laget meg et skikkelig pippi-hjem hvor jeg har min base i en ellers hektisk hverdag. 

Februar. Etter å ha vært sykemeldt i godt over tre måneder fikk jeg i februar endelig innkalling til operasjon. Det var en lettelse – ventetiden var snart over, men samtidig skremmende. Var mildt sagt lei av å være hjemme hver dag med store smerter, og lite å gjøre.jan1_2Nyoperert og i relativt elendig form, heldigvis er smertestillende og Harry Potter filmer god hjelp.

Mars. Så kom dagen jeg skulle inn på sykehus og kuttes opp. Jeg viste det kom til å bli vondt, men at det ville være så ille kunne jeg ikke forestilt meg i min villeste fantasi. Likevel var det noen høydepunkter denne måneden.jan1_12
Etter seks uker kunne jeg endelig bøye kneet litt igjen; en liten seier. a76ff90d-ecae-4f93-91fe-bb122665b70fTrening var en viktig del av rehabiliterings perioden. 

April. Etter fem uker kunne jeg endelig bøye kneet til 90 grader, det var et høydepunkt i seg selv. Smertene begynte å avta og jeg fungerte endelig som et normalt menneske igjen, nesten. Å kunne svømme litt igjen var også til god hjelp, det var lyspunkter i hverdagen. skjermbilde-2016-07-18-kl-00-04-08
Reklameinnspilling med Birk Sport. 48a96abd-502d-41ff-9f15-cc1a165d2430Og endelig åpnet Frognerbadet.jan1_11Og det ble mulig å svømme på Sognsvann med våtdrakt.

Mai.  Min første sykkeløkt på flere måneder. Jeg var med reklameinnspilling for Birk Sport. Og lykken var stor da Frognerbadet åpnet.jan1_6 jan1_8 jan1_9Kjærestetur i Barcelona er aldri feil, en god avkobling fra alt som heter sykemelding og vondt. 

Juni. Formen var virkelig på stigende kurve. Endelig kunne jeg puste ut, operasjonen var vellykket. Mot slutten av måneden dro jeg til Barcelona med gubben. Det var virkelig en drømmeferie!jan1_6Gøteborg er en by jeg vil tilbake til.jan1_10Det samme gjelder København. DSC_0312-800x1120Gleden var stor på første sykkeltur etter operasjon nummer to. 

Juli. Og enda en operasjon. Høyre kne ble en mye mindre omfattende operasjon enn venstre, så smertene var mye mindre og rehabiliteringstiden kortere. Det tok ikke mer enn to uker før jeg var tilbake på trening. Mot slutten av juli fortsatte sommerferien med biltur til Gøteborg og København. dsc_0519_edited Rehabiliteringstreningen var igang for fult. dsc_1149_editedOg svømmingen var bedre enn noen gang.  sept1_1

August. Var en fin måned. Bra vær, knærne ble bedre og mye gøy på timeplanen. Jeg startet å jobbe så smått igjen, og lyset i enden av tunnelen nærmet seg.

sept3_2 Første løpetur på 1,5 år. Det gikk ikke fort, men det var smertefritt. sept6_4 21-årsdagen ble feiret tre dager til ende.sept10_4 sept10_5Samling i Hakkadal med gjengen jeg skal krysse Grønland med. 

September. Var litt av en måned. Jeg fylte 21, hadde en fantastisk bursdag og lanserte ny blogg. Jeg kunne starte å løpe igjen. Dro på samling med gruppen jeg skal krysse Grønland med, og startet forberedelsene mot ekspedisjonen. okt1_2 okt5_2 Sykkelen ble tatt ut på tørre veier og jeg nøt hvert sekund. okt7_7 Aleksander Gamme og jeg tok en liten pause i feiringen av Turjenter.no sin ett års dag. okt10_4 Treningen mot Grønland begynte, og jeg var ute på eventyr i marka rundt Oslo så ofte jeg kunne. 

Oktober. Turer i skogen og trening. Jeg var på turjenter.no sin bursdag, og koste meg ute med gode venner. nov3_4 Årets første og siste snøfall, krysser fingrene for mer snø i år!nov10_6 Jeg blir et lykkeligere menneske av å være ute, uansett vær. des10_1Endelig tilbake i jobben som instruktør på Elixia etter ett år i sykemelding. 

November. Årets første og siste snøfall, klart dette måtte bli bra. Jeg startet i full jobb igjen, det var litt av en forandring etter et helt år sykemeldt. Det var godt å være tilbake i hverdagen, men samtidig utrolig slitsomt. Jeg fikk også beskjed om at jeg fikk plass på Expedition Amundsen neste mars med Camilla.des3_1 Camilla og jeg var på treningssamling og hyttetur, i år skal vi både delta på Expedition Amundsen sammen og krysse Grønland. des2_3 Krysser stavene for endt dag og en god treningsøkt. des7_1-2 I 2016 fant jeg mine trofaste turkamerater; Pelle og Ola.nov6_5 Julestemningen slo til på julegrantenning på Universitetsplassen. des11_3Og julen ble feiret i regnfulle Bergen. 

Desember. Første helg var jeg på hyttetur med Camilla. Treningen mot Expedition Amundsen var endelig i gang, for ikke å snakke om Grønland. Jeg koste meg i førjulstiden, ordnet hjemme, pakket gaver, bakte og tilbrakte tid med venner og familie. Selve julen ble feiret i Bergen. Og nyttårshelgen ble tilbrakt på hyttetur.

Ved slutten av hvert eneste år har jeg inntrykk av at aller fleste sitter igjen å tenker på hva man ønsker å gjøre annerledes det kommende året. Man tar en runde og tenker på sine feil og mangler, og lover seg selv at neste år skal jeg bli en så mye bedre versjon av meg selv.

Men ikke denne gangen. Året ble kanskje ikke som forventet eller ønsket, men det ble ett sabla fint år. Jeg har innsett at livet er en berg – og dalbane. Man kan ikke alltid kontrollere det som skjer, men man kan alltids gjøre det beste ut av enhver situasjon.

Nå gleder jeg meg til 2017. Jeg har så ufattelig mye å se frem til, men aller viktigst jeg gleder meg til å fortsette å leve livet mitt akkurat slik det er!

Leave A Reply

Navigate