100% tilbake

Det skulle altså ta ett helt år, men nå er jeg endelig tilbake fult og helt. Etter ett år sykemeldt, to operasjoner, to rehabiliteringsperioder, mye trening og litt motgang er jeg endelig friskemeldt. Kirurgen og fysioterapeuten har talt, og jeg må si meg enig – jeg er tilbake, bedre rustet enn noen gang.

Det er litt av en overgang å gå fra å være 100% sykemeldt til å plutselig jobbe syv timer om dagen. Ha timer på SatsElixia noen kvelder i uken. Trene, være sosial og blogge. Man legger om livsstilen når man plutselig har hele dagen fri hver dag i mange uker.

I begynnelsen var det vanskelig å tilpasse seg livet som sykemeldt. Jeg hadde utrolig mye vondt og slet med å finne meg til rette i tilværelsen. 20 år og langtidssykemeldt med to knær som går inn og ut av ledd er langt fra en drømmesituasjon. Men så gikk nå dagene, og dager ble til uker, og uker ble til måneder – så oppdager man at man har blitt vant til å være hjemme og på sett og vis greid å fylle tiden med noe som minner om meningsfullt innhold.

Likevel savnet jeg livet mitt. Jeg savnet det livet jeg likte å leve, med hektiske dager og mye aktivitet. Det var et innbitt savn, og tidvis så jeg ikke lys i enden av tunnelen. Men nå står jeg her; friskmeldt fra det som virket som et uendelig prosjekt.

Jeg har gledet meg sånn til denne dagen. Dagen da jeg legger kapittelet med sykemelding, sykehus, operasjoner, smerter, rehabilitering og mye venting bak meg, og starter et nytt og forhåpentligvis bedre kapittel av livet. Det har tatt et år, men alternativet var så ufattelig mye verre – det var rett og slett ikke mulig å leve med slike smerter og dårlige knær lengre. Nå har jeg har en kropp som fungerer og hele livet foran meg.

Leave A Reply

Navigate