Sterk nok til å nå målene mine

Ett av treningsprinsippene går på å trene spesifikt; man må trene på det man ønsker å bli god på. Likevel går ett annet på å trene variert  – her er det lett å bli forvirret for hva betyr det egentlig?

I praksis betyr det at man må tenke langsiktig og se på kroppen som en enhet. Det hjelper ikke å ha kjempebra løpsteknikk dersom man ikke har kondisjonen til å utnytte det. På samme måte som det ikke er bra å være kjempesterk uten å ha et hjerte som tåler å gå opp en trapp uten å nå makspuls.  Målet mitt er å krysse Grønland med stil.Klar for styrketrening.  Det kommer til å bli noen harde dager, men jeg ønsker å være i så god form at jeg kan kose meg på tur og ikke bare ha et slit med tung pulk og lange dager. Frem mot Grønland trener jeg spesifikt ved å gå langeturer med dekk i trekksele. I tillegg trener jeg styrke tre ganger i uken. Det er viktig å ha styrken til å tåle belastningen det er å gå flere hundre kilometer på ski. Klar for styrketrening. Klar for styrketrening.

Ettersom det blir kaldere trekker jeg inn for å trene styrke. Styrketrening er ikke favoritten og dørstokkmila kan være ganske stor, derfor blir det oftest effektive økter for hele kroppen. En liten halvtime tre ganger i uken er alt som skal til – for jeg blir sterkere og sterkere for hver uke som går!

Dagens styrketrening:
10 x 3 knebøy med vekt
20 x 3 gående utfall
10 x 3 hiptrust i TRX
10 x 3 push-ups i TRX
10 x 3 triceps press i TRX
10 x 3 liggende roing i TRX
1 min x 3 plankeKlar for styrketrening.

Så uansett hva treningsmålet ditt er: tren spesifikt, men variert! 

Leave A Reply

Navigate