Den perfekte sykkelruten for langtur

Å sykle langturer kan være tidkrevende og hardt, men skal man bli en god syklist eller triatlet er det en absolutt nødvendighet. For min del er dørstokkmila ofte litt større når jeg skal ut på langtur, men hver gang jeg klikker sykkelskoene fast i pedalene elsker jeg sykkelturen like mye.

En av tingene jeg liker best på langtur er å oppleve den fantastiske naturen Norge har å by på. Derfor liker jeg å variere hvor jeg sykler og hvilken vei jeg sykler på ruter. Selvsagt gir de lengre turene større spillerom for hvor man kan sykle og hva man kan oppleve. Men det er utrolig mange fine plasser man kan sykle i Oslo-området uten at turen blir alt for lang. Se for eksempel innlegget mitt fra sykkeltur i Maridalen, her.Jente ute å sykler på landeveien.Jente ute å sykler på landeveien.

En av mine favoritt sykkeltraseer for langturer går fra Sandvika opp til Sollihøgda, ned gjennom Lier og tilbake til Sandvika igjen gjennom Asker. Dette er en løype som blir omtalt som «Bærums-runden» blant mine sykkelvenner. Den er en gjenganger og jeg blir like lamslått hver gang over hvor fantastisk det er å se naturen fra sykkelsetet.

Fra Sandvika og hele runden rundt tilbake igjen til start er det cirka 80 kilometer. Det er en fin runde uten så voldsomt mye trafikk bortsett fra mange syklister i beste treningstid på lørdager og søndager. Naturen og omgivelsene er nydelige, og veiene er ganske fine. Som det norske landskapet er kjent for går det litt opp og ned, men det er bare fin trening – det er sjeldent man finner konkurranser her i landet med flatt terreng. Og vil du virkelig ha en lang sykkeltur kan du alltids sykle to runder. Jente ute å sykler på landeveien.

Har du noen favoritt sykkelruter i Oslo-området må du gjerne kommenter under blogginnlegget. Håper dette ga litt inspirasjon til hvor det er verdt å legge sykkelturen, og ikke minst motivasjon til å komme seg ut på trening!

Leave A Reply

Navigate