Preikestolen

Preikestolen er et fjellplatå i Lysefjorden, Forsand. Platået er flatt, cirka 25x25m stort og rager 604 moh. Det er et kjent turistmål og DNT har klassifisert det som en enkel tur og har laget fin sti og trapper hele veien opp. preik3 preik1

Siden jeg deltok på Ironman 70,3 i Haugesund var jeg halvveis/nesten/liksom i området. Det vil si jeg var på rett side av landet og benyttet meg av anledningen til å ta turen opp det kjente turistmålet Preikestolen. Jeg teltet i nærheten av Preikestolhytta og startet turen tidlig. Allerede i 9-tiden var det folksomt på stiene og det ble bare verre utover dagen. Jeg er misliker å gå i kø når jeg er ute i naturen, så jeg var glad jeg slapp unna den verste trafikken.

Det var laget fine stier og trapper som gjør turen lettere å gå. Likevel gikk det alt annet enn fort bare to dager etter å ha gjennomført min første halvironman. Jeg koste meg uansett, selv om jeg ikke akkurat er stolt av å være kilden til trafikkorken jeg selv misliker så sterkt. preik2 preik4

Preikestolen er ubeskrivelig. Naturen er underlig, men fantastisk! Jeg måtte selvsagt dingle litt med beina og legge meg utpå kanten for å utfor stupet. Lider av mangel på høydeskrekk og vett, men det gikk heldigvis bra.

Leave A Reply

Navigate