Besseggen

Alle som har gått Besseggen snakker om for en fantastisk tur det er. Bildene derfra viser så nydelig norsk natur at en hver som ser dem blir lettere patriotisk. Turen er klassifisert som krevende av DNT med sine 13,3km og krevende partier langt opp i høyden. Likevel er det en av de mest besøkte turløypene i landet. bes4

Det er en god kjøretur fra Oslo til Jotunheimen, men med god musikk og godt selskap flyr timene fort. Fredag satte vi snuten oppover mot Besseggen, og vi kom frem til Turistforeningens hytt; Gjendesheim akkurat i tide til siste serveringen med middag.

Lørdag morgen strålte sola og temperaturen var allerede høy. På forhånd hadde jeg sjekket værmeldingen, det var meldt overskyet og kaldt – og jeg hadde pakket deretter og angret sårt på at jeg ikke hadde tatt med shorts.

Frokosten ble inntatt på fergekaia. Vi var ikke alene om å gå den berømte fjellturen, og det var kø for å ta fergen over til Memurubu. Hadde vi vært litt smart hadde vi tatt kølapp tidligere, men det hadde gått oss hus forbi. bes6 bes1Da vi endelig kom oss til Memurubu startet turen for fult. De første kilometerne var folksomme, men heldigvis er folk på fjellet stort sett vennlige og tar hensyn. Det var mye stigning og sola stekte, det førte til høy puls og småsure bein. Heldigvis var utsikten så fantastisk at man glemte både svette og slit, men bare gikk og beundret hvor vakkert Norge er. bes2 bes5bes3Turen var hardere enn jeg på forhånd hadde sett for meg. Selve eggen var brattere og mer krevende enn antatt, men det var fullstendig overlevbart. Det var både barn og eldre i løypa, og etter mine observasjoner så det ut som om de fleste klarte seg godt. For min egen del koste jeg meg i den norske fjellheimen og synes det er godt å kjenne på naturens tøffe terreng.

Leave A Reply

Navigate